Ροή Αναρτήσεων

TOP 20: Οι ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί ειναι και ο Αστακος !!!!

Mία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου βρίσκεται προ των πυλών και η ελληνική γη έχει και γι αυτή μερικά ταξιδιωτικά διαμάντια να μας προσφέρει! Προορισμοί γνωστοί και άγνωστοι, λαμπεροί και ταπεινοί, χαρίζουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες!
Σας παρουσιάζουμε 20 από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας γι αυτή την εποχή!

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ
Κάτι οι θρύλοι για τους ιππότες και τις πυργοδέσποινες, κάτι το µυστήριο για τη ζωή τής περιτοιχισµένης πόλης, έφτασα σαν υπνωτισµένη για άλλη µία φορά µπροστά στη βαριά σιδερένια πόρτα... Πέρα από το φυσικό κάλλος,η Μονεμβασιά προσφέρει ποιότητα,αρχοντιά και αυθεντική φιλοξενία!Βρήκαμε για εσας τα καλύτερα οσον αφορά στη διανομή,το φαγητό και τη διασκέδαση εντος των...τειχών!
#monembasia

ΣΥΒΟΤΑ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Καταπράσινοι λόφοι «αγκαλιάζουν» κρυστάλλινα νερά. Παρθένα ολόφυτα νησάκια, που μοιάζουν λες και τα νορβηγικά φιορδ... έσμιξαν με την Καραϊβική, ξεπροβάλλουν στο απέραντο γαλάζιο. Όχι, δεν βρίσκεσαι σε όνειρο. Ετοιμάσου μόνο να ακούς όλο και συχνότερα από εδώ και στο εξής τα Σύβοτα... 

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ
Η Πάργα, «σφηνωµένη» ανάµεσα στο βουνό και τη θάλασσα και µ' ένα σπουδαίο κάστρο να την προστατεύει, άντεξε για αιώνες τη διαρκή πίεση των Τούρκων. Μέχρι και το 1797, που η Γαληνοτάτη Δηµοκρατία του Αγίου Μάρκου διαλύθηκε από τον Ναπολέοντα, η Πάργα ήταν φρούριο αλλά και εµπορικός σταθµός στρατηγικής σηµασίας για τους Ενετούς στο Ιόνιο. Ακολούθησαν οι Γάλλοι, οι Ρώσοι, πάλι οι Γάλλοι και, τέλος, οι Άγγλοι, που το 1819 την πούλησαν στον Αλή Πασά. Οι Παργινοί έφυγαν για την Κέρκυρα, για να ξαναγυρίσουν µετά την ενσωµάτωση της Ηπείρου στην Ελλάδα. Το ιστορικό φορτίο, αλλά και τις κοσµοπολίτικες καταβολές, λόγω της σχέσης µε την Ιταλία και τη Γαλλία, τα νιώθει κανείς εδώ έντονα. Εκτός από το µεσαιωνικό κάστρο (έχει και ωραίο café στο εσωτερικό του!), θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το νησάκι της Παναγίας. Μπορείτε να φθάσετε σε αυτό ακόµα και µε ένα θαλάσσιο ποδήλατο!

ΑΣΤΑΚΟΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μικρή κωµόπολη στη δυτική Στερεά, σχεδόν απέναντι από την Ιθάκη και µια ανάσα από τη Λευκάδα, λίγα χιλιόµετρα µακριά από τα αστικά κέντρα της περιοχής, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, και περίπου 300 χλµ. από την Αθήνα. «Αγκαλιασµένος» από το επιβλητικό και... γκριζοπράσινο όρος Βελούτσα από τη µία (ένεκα αραιής βλάστησης και της χαρακτηριστικής ξηροµερίτικης πέτρας) και τη βαθυγάλανη αγκαλιά του Ιονίου από την άλλη, φωλιασµένος στο µυχό του οµώνυµου κόλπου που, θαρρείς, τον προφυλάσσει από κάθε λογής «κακοτοπιά».
ΑΣΤΑΚΟΣ: Ο... πρίγκιπας της δυτικής όχθης!

πηγη:athensmagazine

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι θα πάνε τώρα στον Αστακό και θα βρουν να φάνε,να μείνουν και το πιο σημαντικό είναι πολύ εύκολο να φτάσει κανείς ως εκεί...διότι μην ξεχνάμε τους υπέροχους και καλοφτιαγμένους δρόμους με τις απαραίτητες συμανσεις...
Είσαι πολύ αντικειμενικος...απλά στο άρθρο σου λείπουν οι άλλοι 17 προορισμοί!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ????????

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.